21 Януари 2019
Вход
Регистрация
Хороскопи
Дневен
Седмичен
Месечен
Рождени данни
Статии
Партньори
за сайта
речник
Методология
Контакт
Запознанства

Примерен хороскоп на мъж

Изпратил: Ансалди

Детайлното разглеждане описанието на хороскопа основно се отнася за мигът на въплъщението и подсказва съдбовната предопределеност от Абсолюта. Но прецизният анализ и същността на истината най-добре извършва индивидът, съобразно своята духовна еволюция, развитието в социума и хармонизирането на вътрешната си нагласа с външните условия.

* Вашата идентичност, личността Ви в обществото, пред света.
Вашата парола е свобода – на мислене, говорене (красноречие) и действие. Грубовато-добродушен, изпълнен с благи намерения, весел и оптимистичен Вие се изразявате енергично, но вероятно сте имали много безпокойства в ранния си живот. Дълбоките емоции и всякакви там фини душевности не са Ваше амплоа. Има разнопосочност и разнообразие на Вашите способности и желания, но може лъжлив ентусиазъм и непостоянство. За тяхната проработка ще Ви помогне менталният анализ, който би следвало да учите от “враговете” си (хората с изявен знак Близнаци) – да гледате в дълбочината на същността и отчитате емоциите на хората, за което често забравяте.
Изработвайте вътрешно твърд характер и умение да чакате, търпение. Обърнете се към закодираните у Вас висши стремежи и идеали. Понеже имате силна интуиция и сте оптимист, улягате в по-късните си години. Великодушен и смел, често с привличащ вниманието смях, Вие реагирате чрез забавление и сте един от тези хора, който рядко остават незабелязани.

Вие се стремите да осмислите живота на обкръжаващите Ви. Държите на справедливостта и сте уважаван за силата на своите убеждения. Обаче повече сте ценен като любим, защото винаги спазвате дистанцията, щателно разграничавате владенията.
Макар, че със съгражданите си се държите приветливо, чувства се, че поставяте себе си над другите, считате се за богоизбран – може да предизвикате насмешлив поглед и не рядко бъркате, изпадайки в преувеличения. Но на Вас може да се разчита, ненавиждате възгордяването, недомислието, безсмислените спорове, осъждате непремислените аргументи.
Сред своите сте като скала – твърда и камениста. До Вас не е лесно да се живее. Вашата социална ориентация се основава на максимата: отначало жертвате себе си, след това изисквате от другите.
Като общественик, предявявате към хората висока лична ангажираност. Претексти не приемате, бъбривост не допускате. Завоювате високи места чрез лично усърдие: работникът става бригадир, служителят - помощник на шефа, шефът - председател. Трудно понасяте шегуване с Вас, независимо, че шегата може да бъде добра. Преждевременните похвали приемате със свое разбиране. Притежавате сериозни мисли и вяра.

* За същността на Вашата личност и за това, какво Ви кара да се чувствате значим.

Вие сте очарователен и голям оптимист. Отличавате се с физическа и духовна подвижност, стремеж към лична свобода и независимост. Целта Ви е да утвърждавате живота и надеждата. Споделяте висши принципи за справедливост и всемирна любов.
Организиран и усърден, имате голям ентусиазъм и задължително при предоставена възможност за издигане в кариерата. Пред очите Ви винаги има цел, която преследвате с честолюбие и самоувереност. Вие обезателно трябва да имате свой сектор за работа, където сами ще приемате решения и ще отговаряте за тях. Изглеждате доброжелателен и щастлив, но се пазете от тщеславие. Наред с Вашата честност и словоохотливост, трябва да развивате своята далновидност и мъдрост. Идеалист, Вие не страдате при поражение. Понякога можете да бъдете неспокоен, безгрижен и екстравагантен; може да бъдете необуздан, безумно смел в действията си и приемате винаги предизвикателствата (в дълбините на сърцето Вие сте играч и авантюрист, обичате риска). Трябва да се учите на търпение, тъй като често губите самообладание и не можете да се сдържате.
Вашата толерантност Ви позволява да работите добре с всички хора, да ги възприемате такива, каквито са – така печелите много приятели и познати. Прекалената Ви откровеност и прямота могат да нараняват по-чувствителните хора, без Вие да искате това. Любовта Ви е гореща, но сдържана, а и след нейното свършване – от любовния Ви съюз възниква дружба, протекция. Партньора си не искате да делите с никого. Обичате разходките, природата и пътешествията. За съжаление не сте издръжлив и се нуждаете от нечия подкрепа, която да Ви бъде oпора при нужда.

Усещате напрежения в отношенията с другите хора; изобщо проблеми в отношенията било в семейството, в любовта, финансови и брачни връзки. Такива конфликти (много често градивни) допринасят и за увреждане на здравето, склонност към безпокойство и нервност. Изпълнението на задълженията към родителите не е леко за Вас, тъй като вероятно имате недобри спомени от детството. Не бива да се хвърляте в големи проекти без да разгледате нужните подробности.

Имате творчески сили и активност в сферите на новите идеи, работата (да приемате решения със сила на волята) и дружбата; също добра възможност за оценка на другите, добро устно и писмено изразяване, добро ораторско майсторство. Имате голяма духовна сила и енергия. Умствените Ви връзки са пренаситени от неотразима енергия, става духовно отключване. Трудно Ви е да се видите безпристрастно или да погледнете на себе си отстрани.

Вие като че искате да пробиете стената с главата си. Свръхчувствителен сте и се стремите към голяма независимост. Често се проявявате в спорове и дискусии. Мъчно е да се общува с Вас, защото често съвсем внезапно променяте поведението си и имате ексцентрични възгледи. Често се смятате за извънредно способен. Но въпреки че можете да притежавате необикновени дарби, не винаги умно ги използвате и не сте толкова талантлив, колкото бихте искали да вярвате. Непостоянството и нетърпението Ви пречат да издържате дълго време да се занимавате, за да се образовате и да получите опит, който да Ви позволи да осъществите целите си.

Конфликти с авторитетни представители на властта, началства, работодатели, управлението. Често по пътя към осъществяване на целите (стремеж към мощ) има много пречки и е застрашено името Ви в обществото. В известен смисъл трябва да пожертвате индивидуалната си самоизява, за да постигнете успех в обществото. Семейните отношения и домашната атмосфера могат да бъдат конфликтни и да не се чувствате добре в дома си. Често имате конфликт с родителския авторитет - трудно възприемате съвети и помощ. Понякога семейните трудности създават трудности в професията и обратно, както и при решение за пътя в живота.
Стремите се да водите в живота и да се наложите на всяка цена. Успехът е труден или се постига с много усилия. Трябва да се научите да правите компромиси. Може да постигнете целите си само, когато се научите да преценявате обективно.

* Със сериозно философско мислене и интерес към просвещението, религията и високото образование обичате да предавате знанията (теории и идеи), да действате даже като мисионер. Импулсивен и отделяйки малко внимание на фактите, Вие може да говорите без да държите сметка за последствията, но сте искрен, интуитивно узнавате истината и имате чувство за хумор. Понякога изнасяте морални проповеди и сте много педантичен. Имате ексцентрични разбирания. Непоследователен сте в мислите си и здраво се държите за своите идеи. Никой не може да Ви накара да се откажете от мнението си. Прекомерно се надценявате, което действа на нервите на другите, тъй като искате да натрапите на всички своите идеи.
Не се нуждаете от фокусиране на вниманието и ума, а само от насочването му – обладавате способността на виждането и предвиждането. Изобилието от интереси, големи идеи и планове разпилява умствените Ви сили и понякога сте склонен да строите въздушни замъци. Често вземате прекалено бързо решения или правите бързи преценки. Страдате от нервни напрежения. Мъчно Ви е дълго време да се концентрирате върху един и същ въпрос и ако непрекъснато не сте стимулиран, се отегчавате. Вероятно са Ви трудни отношенията в семейството, с родителите или с работодателя. Настъпват трудности главно в професията (особено ако професията е духовна или писателска), тъй като доброто общуване на работното място е от особено значение.
Великодушен и почтен, Вие мразите да мамите. Обичате да учите и мечтаете за чужди страни и пътешествия от всякакъв вид. Получавате удоволствие от рисковани начинания, от работа в още непознати области. Частното предприемачество, рекламата, литературен агент или импресарио – това са сферите, където Вие може да изявите себе си.

* Тълкуванията се отнасят основно за характера на емоционалните Ви реакции, за функционалната Ви хармония, Вашата душа, за безсъзнателното:

Вие можете да стигнете далеч в живота, благодарение на своята сръчност, подвижност и на щастливото стечение на обстоятелствата, въпреки че нищо не Ви идва даром и се налага да се борите за всеки свой успех. Най-типичното за Вас е ослепителния чар на младостта и личния магнетизъм. Ваше предимство са много положителни качества: Вие сте самоуверен, борбен, многостранен и целеустремен човек. Но забележителната Ви личност притежава и отрицателни качества, като авторитарност, нетърпение и импулсивност.
Вие сте обсебени от чувството си за независимост и би трябвало да осъзнаете последиците, свързани с упоритото преследване на необикновени цели. Много често между Вас се срещат артисти, художници, шоумени. Вие владеете изключително добре изкуството да общувате и да се забавлявате. Бихте могли да работите в медиите, като журналист или ръководител, а също и в рекламата.
Личните Ви връзки и отношения се влияят от Вашето свободолюбие. Към това се добавя и склонността Ви да променяте много бързо мнението си. Така отблъсквате обкръжаващите Ви хора, най-вече когато едно казвате, а друго вършите. Бъдете по-сдържан в изявленията си. Ако нещо Ви е раздразнило, често пъти се обиждате и сърдите. В интимния си живот Вие сте обичан партньор, който предлага и дава всичко, за да направи другия щастлив и доволен.

* Вие изпитвате нужда да бъдете общителен, интелектуален и сте склонен към мимолетен интимен контакт. Видимо не изглеждате сантиментален и често не си давате отчет за своите по-дълбоки емоционални нужди. Деликатен и красноречив, възприемате повече с ума, отколкото с чувствата си – бърза схватливост, богатство на мисли. Като резултат, Вие сте способен на безстрастни наблюдения и впечатления. Умът Ви е подвижен и от време на време хаотичен, но можете да възприемате неограничен брой детайли. Информиран и зает, обичате действието и движението. Понякога можете да изразходите много енергия, което да Ви струва много напрежение.
Нямате много силна интуиция, но сте наблюдателен и бързо формирате впечатленията си. Тъй като сте многостранен и приспособим, с изключителна вътрешна подвижност, може да имате много призвания. Привлича Ви свободната професия - наука, литература, писателство. Обичате да четете и имате талант в изкуството. Сръчен и изобретателен сте, но Ви липсва постоянство, не довеждате нещата до край. Чувствате грижата към Вас, когато сте освободен от рутинна работа и най-удобно Ви е там, където има стимул за възприятията Ви.
Вашата неспокойна природа е винаги в търсене на нещо ново. За Вашето психологично състояние е важно да вършите едновременно няколко неща. Силно се нуждаете от обстановка на интелектуално съревнование или сътрудничество. Но Ви пречат несистемността и психическата неустойчивост, поради бързата Ви раздразнителност и възбудимост. Променлив в настроенията си, оставате впечатление за неспособност на дълготрайни чувства само към един човек. Резервиран и внимателен, Вие не поемате излишна отговорност, не обичате да се интересуват от Вашата личност и понякога Ви смятат за хладен. Привличат Ви интелектуални жени, способни на всякаква обществена роля.

Много сте емоционален, стремите се да увеличите границите на възприятията си за живота и имате необикновени желания, но се контролирате – съзнателно използвате своята воля, управлявайки своето въображение. Не би трябвало да се стремите към свръхидеализация.Умеете да обновявате практическите неща и света на чувствата. Вие сте топлосърдечни и искрени. Обичате личните контакти с хората и не губите време със случайни отношения. Понякога може да се отдръпнете твърде много и да отблъснете другите.
Способен сте да възстановявате жизнените си сили и емоционалното си равновесие, подобрявайки съпротивляемостта и здравето (възможно е да развивате психични способности). Оправяте своя живот, отказвайки се от стари привички и въвеждате нови. Умеете да намирате приложение на старите вещи или ги захвърляте в помийната яма. Привлича Ви изкуството, музиката и танците. Подходящи са заниманията: корабоплаване, филми, театър и течности.

При Вас може да се отбележи и объркване в обществените отношения, тъй като си позволявате да говорите безкрайно за напълно безсмислени неща. Вземате прекалено лично критиката. Непопулярни образци на чувстване на нещата мога да Ви пречат да гледате ясно и обективно. Вземате прекалено лично критиката. Вашите чувства са в конфликт с нуждите и желанията на другите и за Вас е трудно да решите дали да прикриете нуждите си и емоционалните си изисквания или да послушате съветите на другите. Склонни сте към нервност и емоционални вълнения.
Харчите пари за незначителни неща или за дрехи без да имат голямо значение за тях. Недобро разбирателство със семейството или съседите. Прекомерните Ви грижи за подчинените Ви донася прекалени ядове. От време на време ще Ви се налага да решавате проблеми с партньорството и брака.

* Вашите емоции са много дълбоки. Сексуалните Ви желания са силни и страстни – голямо напрежение в любовните неща. Ревнив и потаен, трудно разбирате чувствата на другите и не Ви достига разум и такт – до невъздържаност. Колоритна личност, способна на втори брак или на рисковани връзки, но можете да бъдете пример за аскетизъм, очистен от сексуални стремежи. Вие се стремите към дълбока, интензивна любов, към страстен съюз с любимия човек и установявате здрави връзки и привързаност. Но любовта Ви лесно се превръща със същата сила в омраза. Може би сте много взискателен или често се оказвате деспотичен собственик, предявявайки пълни права над любимия човек (присъща Ви е до известна степен подозрителност); желанието да доминирате в сътрудничеството може да доведе до конфликти. С близките Ви по кръв роднини също сте в напрегнати отношения.
Можете да бъдете голям идеалист, религиозен и даже мистичен. Влече Ви към хора, обкръжени със загадъчност. Възможни са художествени способности. Даже художествените Ви вкусове са украсени с патос и драма. Красотата сама по себе си е важна за Вас. Тъй като сте много общителен привличате хората и имате много приятели. Лесно приемате чуждото мнение. Нямате проблеми с напредването в живота. Имате хармоничен дом и успехи в бизнеса.

* Вие имате силна енергия в професионален план – бавно, но уверено вървите към целта. Горд и талантлив организатор с умение за ръководство, искате да успеете в бизнеса и обичате да работите за това. Тъй като сте много практичен, Вие рядко действате импулсивно и презирате бохемите. Честолюбив в плановете си, дисциплиниран и упорит, Вие сте способен да работите без почивка, умеете да се самоконтролирате и сте изключително отговорен. Силното Ви въображение и съзидателните Ви способности ще Ви попречат да достигнете големи височини. Понякога случайно действие може да Ви доведе до неспасяеми ситуации. Изглежда сами търсите неприятностите и сте особено уязвим спрямо измама. Склонни сте и към самоизмама, тъй като и на самите Вас не винаги са Ви ясни скритите Ви подбуди.
Имате силни емоции. Много пъти действията Ви имат неосъзнат характер, които не отговарят на дадения момент и се отразяват отрицателно. Не е изненадващо, че създавате у другите обърканост чрез своето отношение. Често влагате силите си в приложното изкуство, танца, театъра, музиката или друга дейност, които дават широко поле на фантазията, за положително изразяване. Но важно е да се научите да контролирате чувствата, да ограничавате фантазията си, тъй като необузданата фантазия събужда разни желания и по този начин Ви създава трудности,.
Силен и настойчив сексуално (опасност от полови излишества), понякога Ви липсва хумор, скромност и топлота. Често получавате възхищението, а не любовта на противоположния пол. Възможна е раздяла с един от родителите, обикновено бащата.
Внимавайте с лекарствата, защото сте склонен към лекарствена алергия, с алкохола, защото той може да се превърне в проблем (опасност от наркотици). В случай че подтискате желанията си, опасност от невроза, която може да има сексуален или психомоторен характер (стига се до халюцинации). В крайни случаи ще действате объркано и Вашите действия ще се ръководят от скрити подбуди. Също сте заплашен от хранителни отравяния и инфекции.

* Вие притежавате вродени проницателност и аскетизъм, чувство за порядък. Амбициозен и честен, Вие се нуждаете от кариера, която предполага достатъчно добро осигуряване. Тъй като сте консервативен, можете успешно да водите свой бизнес или да ръководите голяма организация добра репутация. Законите и правилата Вие сте склонни да тълкувате и употребявате по-скоро формално (сериозен и уравновесен сте), отколкото по смисъл. Неприкосновеност в морала. Спокойствието и отдадеността на работата могат да Ви помогнат да добиете богатство, но можете да бъдете скъп на дребното и щедър на едрото. Мразите прахосването и екстравагантността.
Вие сте отговорна личност със здрав смисъл, способности в работата и финансите. Също и далновиден, което е важно за осъществяване на далечни планове. Кариера в политиката или в обществените дела – ръководещи длъжности, държавен чиновник. Имате религиозно отношение към живота в ортодоксален смисъл. Устойчивост и благотворителност, но по свой избор. Възможно е да тръгнете по най-малкото съпротивление. Има опасност да се превърнете във фанатик и жертва.

* Обмисляне, практичност и точност са Ваша визитка; не се гнусите от тежка работа. Вие сте съзнателен и работите прецизно, акуратно и ефективно. Разумът преобладава над чувствата. Вероятно имате блокирана способност да се отнасяте към другите с топлота и приятелство. Често въздействате студено на другите и и имат малко близки приятели. Хората понякога негодуват, че обръщате толкова внимание на детайлите и точността с Вашия проницателен и концентриран интелект, което Ви прави поучителен и суров в техните очи. В периоди може да сте изключен от обществото поради киселия си нрав (трудности и в брака).
Независимо от съзнанието Ви за отговорност, трябва да престанете да стигате до пренапрежение, да не разбирате мислите на другите и да се тревожите – старайте се да развиете чувството си за хумор. Когато намалите критичността и започнете да отличавате същественото от незначителното, ще стигнете далеч. Имате много да предложите на света. Ще имате успех в медицина, здравеопазване, естествознание, диетология, стратегия, водене на архив (библиотека), литература.

* Вие сте изобретателен и оригинален. Трудно Ви е да следвате определена идея до край, защото сте неспокоен. Можете обаче да сграбчите нови понятия и да проведете реформи специално в образованието и постигане на познание. Може би говорите рязко,мислите непрактично и мислите малко за другите. Вие сте ексцентричен, индивидуалист и много леко възбудим. Вашият метод на общуване е странен и Вие обичате да шокирате другите с труден за възприемане език до обидни забележки. Вашето пълно незачитане на условностите в обществото може да Ви направи голям бунтар, докато не се научите да насочвате странната енергия в продуктивни области, като научни, технически и окултни.

## Изложеното до тука се включва и взаимодейства в хороскопа винаги чрез тълкуванията в следващия раздел, които изразяват подходите и динамиката в жизнените ситуации.
* Вие сте уверен в себе си, имате силни желания и сте оптимист. Практическият фокус на живота Ви се състои в решимостта да възвисите, издигнете собственото “Аз” (самоиздигането може да се разбира както с достатъчна изисканост, така и в смисъла на грубовато падане). Със силната си воля, жизнена сила, предприемчивост и самосъзнание правите силно впечатление на другите. В добрия случай Вие овладявате обстоятелствата и може да се държите с непосредствена и обикновена искреност, в лошия – ще реагирате на всичко, което става с надменна и неуместна самоувереност. Може би твърде много се стремите към удоволствия.
Имате качества на водач, знаете какво искате и обичате да доминирате. Вие сте ярко изразена индивидуалност. Вие чувствате необходимост да управлявате своя живот и може би сте зает повече със себе си, повече сте натоварен със своите интереси и от време на време не забелязвате другите хора. Напорист и самостоятелен, Вие съперничите и често сте в конфликт с други силни индивидуалности. Избягвайте прекомерната властност и надменност. Има опасност да се превърнете в диктатор. Много открити и силни врагове.
Вие сте човек, който има своя собствена житейска философия и не се колебаете да направите достояние Вашите идеи на хората, с които контактувате. Стремите се към добро образование и може да изберете да излагате Вашите мисли чрез преподаване. Спортът може да Ви допада и с правилно прилагане на енергията, Вие може да сте превъзходен в тази област.

* Вие сте логична и уравновесена личност, имате жизнена сила и добро чувство за хумор. Потаен сте, капризен и понякога малодушен. Честен, справедлив и великодушен, силно се стремите към слава и почести, благотворителност и милосърдие. Като правило получавате висше образование и често достигате до позицията на лидер, както в работата, така и в изкуството, науката и педагогиката. Можете да бъдете духовен лидер. Успех като банкер, теолог, съдия, търговец. Оптимистичен и общителен, Вие обичате пътешествията и да бъдете сред природата (интерес към спорта).
Обичате да поучавате хората и винаги нещо организирате. Хората Ви слушат. Можете да събудите доверие към себе си. Вие винаги сте забелязвани и правите силно впечатление. Считате себе си за щастливец и, възможно, чувствате, че във всяка ситуация можете да излезете “сух от водата”; склонност да прекалявате и Ви липсва чувство за мярка, а понякога и за внимание. Винаги доброто Ви разположение привлича хора, които могат да Ви помогнат; често в последния момент Ви спасява Провидението.
Държите много на себе си, на собствения си интерес. Вашата външност е важна за Вас и Вие обръщате внимание на това как се обличате и как изглеждате. Вашите собствени желания и идеи са първостепенни и много често това се среща под формата на манталитета "първо аз". Вие обикновено си създавате собствени обстоятелства, добри или лоши; (ще живеете продължителен живот при приятни обстоятелства, имали сте относително щастливо детство, добро здраве и добри взаимоотношения с Вашето семейство). Грешки и заблуждения в ранните години. Ще намерите своята личност чрез учение. Жизненият Ви път няма да бъде лек. Готов сте дълго и тежко да се трудите, за да постигнете уважение и престиж, което за Вас е доста важно. Ще имате влиятелни приятели и значително ще се подобри социалното Ви положение. Добрата способност за регенерация Ви помага бързо да се справяте с неразположеност и болезненост.

* Имате голяма любознателност , интелектуална енергия и бърз ум, но не разбирате чувствата на другите. Лесно се ядосвате и бързо Ви минава (говорите много). Общителен, постъпките и думите Ви са основани на логически и разумни решения. Искате да се изразявате (устно или писмено) добре, но понякога казвате твърде много. Хората Ви възприемат като подвижен човек на интелектуален склад; с ораторски и педагогически дар.
Вие сте личност, която се идентифицира с партньора и публиката, преди да започне да функционира напълно като индивид. Обикновено сте лидер. Вие печелите доверие чрез способността Ви да показвате на другите хора как да правят нещата.
Ще имате успех в света на изкуствата. Влагате много емоции в личните си дела. Имате талант за ръководител на търговско предприятие, склонност към наука и педагогика. Интересувате се от новото в науката и техниката – може да сте добър писател, лекар, учен, изследовател. Често сте изключителен учител. Успех в архитектура, философия, психология и социология, в театъра и киното. Другите области, където може да действате, са развлекателния бизнес, продажбите и политическата дейност. Влече Ви окултизма и астрологията.
Каквото и да постигнете в живота си, Вие ще трябва да го правите със собствени сили. Може да се държите за полите на някого, но за да постигнете крайно удовлетворение, усилията трябва да дойдат от самите Вас. Обикновено имате желание да се излагате на показ под светлините на прожекторите; да бъдете задкулисен двигател, например продуцент или режисьор, не е достатъчно за Вас. Тъй като полагате много лични усилия, за да постигнете крайното удовлетворение и най-високия си потенциал, трябва да внимавате да не станете твърде егоцентричен.

* Вие сте свободолюбива душа и имате нужда от интелектуална и съчувствена компания. Страстта рядко Ви увлича. Възрастта, социалното и финансово положение изобщо нямат значение за Вашите интимни връзки; Вие се нуждаете повече от морална подкрепа и оценка. Раздразнителността, която изпитвате към другите, рядко е дълготрайна; Вие изповядвате философията "живей и остави другите да живеят".

Вие сте много популярен в обществото. Често се безпокоите за брака си и обикновено имате някакви основания. Жените се заради емоцията и домашното пристанище. Възможно е да имате ранен брак поради емоционалната си зависимост, но не е задължително, защото се нуждаете от зрели отношения. Търсите в партньора майката. При избора на партньор може да попречи явната Ви нерешителност, търсенето на идеален партньор, неправилния Ви избор или чужда намеса. Възможно е да привлечете чувствителен и невъзторжен партньор.
Вие много се нуждаете от хората за емоционална поддръжка и обладавате голямо “семейство” от приятели, които са загрижени за Вас и се отнасят към Вас, като към родственик. Особено значение във Вашия живот имат жените; отношенията с тях силно влияят на Вашето чувство за защитеност и щастие. Може да бъдете прекалено зависим и неуверен в себе си, ако до Вас няма близък партньор. Трябва да се приспособявате към всичко, но без вреда за себе си.
Вашето отношение към секса може да бъде прекалено морално и скромно, до такава степен, че наистина да се наслаждавате на връзката си само с Вашия брачен партньор. Дори Вашето развитие като личност може да зависи от него. Може да бъдете в пълна зависимост от партньора си. Управлявате средствата на партньорите си. Близките връзки, деловото сътрудничество носят неприятности не само за Вас, но и за хора, които нямат нищо общо с тези връзки. В бизнеса сте финансов управител, поради което партньорът обикновено управлява други аспекти на партньорството.

* Харесва Ви необикновен партньор или различно и оригинално партньорство. Можете да сключите брак внезапно, но след това и да се разведете също така изведнъж, или да сключите брак твърде млад и незрял и след като осъзнаете грешката си да започнете всичко отначало. С други думи, липсва Ви постоянство в отношенията с другите. Избраният от Вас партньор може да бъде много ексцентричен или Вие да не му обръщате никакво внимание, отнасяйки се с него като с предмет.
Възможно е да имате много паралелни връзки в брака (тайните връзки, мечти и надежди с партньора продължават дълго, но развръзката идва внезапно) или късен брак с по-възрастен партньор, като това може да стане неочаквано или при необичайни условия или заради някакво произшествие. Първият брак може да бъде много романтичен, вторият пълен с идеализъм, алтруизъм, любов и другарски чувства, защото в зрелите години страстта се заменя с не по-малко дълбоки чувства. Партньорът може да бъде интелектуалец, гений в науката и техниката, в изкуството, окултизма, в областта на античните науки и античните езици.
Трябва да се погрижите да не допускате другите прекалено да въздействат върху Вашето становище. Обикновено Ви е лесно да разговаряте с хората, да разменяте идеи и мнения с тях. Изпитвате нужда от партньор, който да Ви стимулира интелектуално; някой, с когото да можете да обсъждате идеи, концепции и теории. Вашето свободно поведение сред обществото, Ви дава възможност да се справяте с другите хора. Много независим сте. Можете да превърнете публиката или клиентите си в нещо с особена важност в живота Ви. Имате литературни интереси или се занимавате с изкуство. Възможни са съдебни процеси и конфликти с властите; внезапни изменения вследствие на тези процеси.

* Изпълнен с амбиция да спечелите и спестите пари, Вие може да бъдете щедър към себе си, но не и към Вашата собственост. Това, което Ви принадлежи, Вие го защитавате и пазите. Понякога наследството идва чрез бащата. Вашето привидно жизнерадостно поведение опровергава факта, че в действителност сте практичен и благоразумен и може да имате таланта да работите с имущество или нещо свързано със земя и инвестиции.

Вие сте завоевател, работите много за финансова облага и обикновено печелите добре, харчите свободно и сте великодушен към другите. Печелите пари, благодарение на творческите си усилия, независимо дали композирате или дирижирате, или сте актьор. Ако очакванията Ви не се изпълнят веднага, ставате много неспокоен. Правите схеми за бързо забогатяване. Непрекъснато Ви се се струва, че не печелите достатъчно и цялатa Ви воля и активност е насочена към обогатяване. Пари ще имате много, но богат няма да станете лесно. Успех като механик, инженер и военен. Може би харчите необмислено и по този начин изпадате често във финансова криза.
Вашата ценностна система е свързана пряко със способността Ви да изразявате чувствата си на любов, привързаност и романтичност. Вашият доход може да дойде от инвестиции в имоти или стоки. Ще бъде разумно да внимавате в областта на инвестициите и хазарта. Трябва също да избягвате прекаленото угаждане на Вашето потомство, а може да съществува и склонност да се отнасяте към децата си като към собственост.

* Вие имате нужда от постоянен контрол върху Вашите емоции и чувства, тъй като угаждането представлява непрекъсната заплаха за Вас. Винаги има възможност за едно по-добро съществуване чрез наследство или дарения от другите. При сексът може би се нуждаете от постоянно стимулиране чрез много любов или прекалявате с него, което може да Ви накара да искате да доминирате.

Другият, невидимият свят може да обземе съзнанието Ви. Религията има важно значение за Вас и Вие задълбочено изследвате окултните работи. Понеже тялото Ви е способно да се самовъзстановява, ще живеете дълго. Вероятно имате способности в парапсихологията, мистиката, психоанализата, стремите се да властвате над другите.
Вие сте самоуверен и имате желание за власт. Имате способности за бизнес и можете да събудите интереса на масите. Вие сте аналитичен, имате добро чувство за пари и можете да упражнявате финансова власт. Изследвания, медицина и наука са подходящи за Вас. Може да спечелите пари в области, свързани със смъртта. Големи материални придобивки може да донесе брачният Ви партньор.
Ще преживеете тотална трансформация и огромни промени във психиката. Възможни са паранормални преживявания. Можете да получите подкрепа от скрити източници или тайни общества като мафията, но внимание с тайните врагове и странни обстоятелства. Пазете се от всичко, свързано със спиритизъм или черна магия, както и от алкохол, опиати и течности.

* Имате силна мотивация да контактувате и да изявявате себе си. Вие сте най-щастлив, когато може да го правите по един уникален и строго индивидуален начин; дори се гордеете, когато хората Ви считат за различен. Определено се изказвате в полза на каузите, които сте прегърнали. Областите, които увличат ума ви, са много важни за Вас. Вие може да имате склонност да разпилявате Вашата интелектуална енергия в твърде много посоки или може да говорите без прекъсване. Можете да бъдете арогантен и суетен.
Имате желание да учите и това Ви се отдава лесно, тъй като обичате книгите и четенето. Имате талант за говорене на чужди езици и математическа дарба. Вашите познати и най-близки роднини може да не Ви разбират и някои дори може да Ви считат за черната овца на семейството, но те ще понасят Вашата ексцентричност.
* Вашата голяма любов към истината Ви осигурява една идеалистична философия, но тя е изградена върху концепцията на "състрадателния деспот". Оптимистично вярващ, Вие сте добър учител и обичате да пътувате. Всички области, свързани с духовността, са много важни за Вас и ще работите усърдно за духовното си израстване.

Трудно възприемате новите идеи, тъй като желаете да опознаете всичко изцяло. Mожете да бъдете добър учен или метафизик. Можете да успеете и като издател, политик, оратор или проповедник. Въпреки, че чуждите страни и чужденците Ви възхищават, отношенията Ви с тях могат да не бъдат добри. В младостта си сте догматик, но с възрастта ставате по-мъдър и толерантен. Имате проницателен ум. Вие сте трудолюбив, старателен и ще имате успех в икономиката, окултизма, теологията и метафизиката.
Философията, религията, идеите и идеалите са включени неотклонно към Вашите ценности. Висшето образование може да бъде необходимо, ако желаете да извлечете пълна полза от талантите и възможностите си. Може да печелите пари посредством такива области като издателство, преподаване в университет, разпространяване на религия.
Дългите пътувания биха могли да играят важна роля в начина, по който печелите парите си или може да променят Вашите ценности. Чуждестранната търговия също може да бъде една от областите, чрез които да увеличавате своите доходи.

* Вашата силна емоционална привързаност към семейството често Ви кара да бъдете в услуга на членовете му, особено в последните Ви години. Вероятни имате някаква семейна тайна. Понякога трябва да се справяте със скрито страдание и духовна самота. Вашият собствен дом ще бъде много важен за Вас; той ще Ви служи като убежище от света, където може периодично да презареждате своите батерии.

* Може да имате повече от една професия през живота си и едната от тях вероятно ще бъде тази на учителя. Да работите усърдно, за да достигнете определено положение е важно за Вас. Успехът е сигурен почти във всяка област, в която сте положили усилия, особено в една, където са необходими организация, движение, предизвикателства и умела работа с хора.

* Харесвате да се представяте на света по необикновен начин. Може би ще служите на човечеството. Възможно е да се издигнете в обществото по необикновен начин.
Може би желаете повече отколкото можете да постигнете или светът да не признае работа, която сте извършили. Имате интереси към човешките отношения и законите. Вие ще се борите срещу човешката несправедливост, промените във висшето общество и законодателните системи. Можете да имате свобода на израза, изразявате се свободно и можете да приложите положително окултните и мистичните си таланти. Можете да имате силна идейна убеденост, да получавате и да давате странна информация с непоколебима увереност в правилността й.
Желаете да бъдете хуманен, алтруистичен, състрадателен и миролюбив, но можете да станете непрактичен, мързелив, без желания. Вашият девиз е "Гледай си работата", което предизвиква повече раздяла. Може би имате таен живот. Хората Ви намират за обаятелен. Успех като филмов и телевизионен актьор - особен подход към изкуството. Добре разбирате чувствата и мотивите на околните и можете да бъдете дипломат.

И двамата родители ще бъдат от голяма важност във Вашия живот (сигурността Ви може да бъде осигурена от единия или от двамата родители). Ако произхождате от традиционен дом, където бащата е бил авторитетната фигура и е управлявал, Вие може да негодувате срещу всякаква форма на авторитет, като резултат от това. Предпочитате да не навлизате в светското съревнование, изправяйки се открито срещу критиката. В уединението на четирите стени сте общителни, действени и даже уверени.

* Ентусиазиран, с голямо желание за живот, Вие се отдавате на забавления, удоволствия, спорт, творчество и физическа активност. Приятелите са много важни за Вас и често ги избирате сред артистичните и музикални среди. Вие сте добър треньор или менажер, тъй като умеете да вдъхновявате другите с Вашия ентусиазъм. Въпреки че обичате децата, Вие се разбирате най-добре с тях, когато са достигнали една съзнателна възраст, в противен случай проявявате нетърпение. Тъй като обичате живота и любовта, може да използвате Вашата енергия в сексуална активност и в любовни авантюри. Ще искате да насочите част от Вашия идеализъм в творчеството като отдушник.

* Физически сте издръжлив, но имате склонност да си угаждате. Самодисциплината е важна, в противен случай Вие ще развиете проблеми с теглото. Тя ще Ви помага също за постигане на целите; без нея Вие може да блуждаете безцелно (а може би имате желание да работите с творчески ентусиазъм). В работата сте надежден и перфектен, въпреки че сте малко догматичен и не сте склонен да променяте своите прийоми. Лесно се разбирате с другите, при условие че те уважават Вашите привички. Хората, които очакват нещо различно от Вас, ще се изненадат от Вашите прилежни трудови навици.
Работите усърдно и когато поемате повече работа, отколкото може да извършите, което е привично за Вас, по-скоро Ви прилошава, но не казвате "Не, не мога да поема този допълнителен товар". В повечето случаи, тези малки прилошавания продължават толкова дълго, че да Ви дадат да си поемете дъх, за да започнете всичко наново. Само в редки случаи неразположението преминава в сериозно или хронично заболяване. Обичате да работите в уединение, насаме или задкулисно, като писател, композитор или художник. Вие сте личност, притежаваща много скрити или неподозирани сили, които може да използвате в работата. Вие може също да проявявате интерес към изследователска дейност, да работите в области като океанография или морска биология, да бъдете лекар или да работите като адвокат.

* Можете да намерите пътя към подсъзнанието си или да бъдете напълно деструктивен; изборът е ваш. Може да изглежда, че имате скрити врагове, но през повечето време Вие сте Вашия най-зъл враг, докато не погледнете (познаете) себе си. Вие трябва да извършите обновлението, но можете да го постигнете само благодарение на собствените си усилия.
Вашият избор обикновено е да служите и да страдате и трябва да работите усърдно за да изкорените склонността към негодувание; но веднъж погледнали дълбоко в себе си и приели себе си, Вашата вътрешна сила не знае граници.

* Вие сте любезен, очарователен и състрадателен. Често се ръководите от силни чувства. Обичате уединените места и се нуждаете от време, за да презаредите батериите си. Изпитвате непреодолима нужда да помагате. Тъй като Ви привлича окултното, обичате да търсите дълбокото значение на живота и любовта. Болезнено скромен и лесно раним, лесно се отчайвате. Много Ви привличат тайните. Любовният Ви живот е скрит, а любовните пороци явни.
Вие сте тайнствен, стремите се към уединение и самота. Този Ви стремеж Ви тласка към творческа работа - в света на изкуствата, медицината и химията. Както и във всички тайни дейности. Често успявате да избегнете като по чудо заплашващите Ви опасности и нещастни случаи. Ще имате успехи в свободни професии, в изкуствата, в поезията, като писател и в медицината като психотерапевт и психиатър. Привличат Ви окултните науки - психология, социология, астрология. Също пътешествия и мореплаване.

* Чрез тълкуванието на тази констелация/позиция Вие намирате някои указания, които поставят индивида на неговата духовна стълба дотолкова, доколкото се определят кармичните уроци, които личността избира през този живот:

* Все още помните силните си страсти от минал живот, като сладострастие, разрушение и саморазрушение, вещерство и магия, еротико-сексуални извращения. Сега се отвращавате от това, но няма да Ви е лесно да се откажете. Стремете се към хармония, поддържайте тялото си. Важно е да знаете, че чувството Ви за опасност и за вина са от минал живот.
От кармичната ситуация за Вас съществува път към духовно развитие, към нов жизнен опит, който Ви дава възможност да реализирате своите мечти. За всичко това могат да възникнат определени трудности поради силната Ви потребност за лична свобода и независимост, за реализация на желанията; също изявена привързаност към развлеченията и света на изкуството, влечение към свободната професия и еротичните забавления. В никакъв случай не смесвайте дружбата с любовта.
Голям мечтател сте и ще Ви се удаде да осъществите мечтите си. Възможен е конфликт между семейните задължения и силния Ви стремеж към независимост. В минал живот сте имали много приятели, сега се налага да възпитавате децата си според убежденията си. Внимавайте приятелите Ви да не попречат на семейните Ви задължения. Ще имате успех в спекулата, ще можете да се отдадете на своето хоби, децата ще Ви донесат радост. Ако живеете правилно, ще имате приятели. Ако не, те ще Ви предадат. Стремете се към творчество.

* Притежавате упорита алергия към всякакъв вид договори и Ви е изключително трудно, почти невъзможно, да спазвате семейните и деловите си договорености. Изобщо не можете да понесете да виждате всеки ден, по едно и също време, в една и съща къща една и съща жена и деца. А ако става дума за сдружение или за работа по договор, няма да понесете да гледате ден след ден един и същи колега, седнал на бюрото срещу Вас. Какво да правите тогава? В младостта, когато разочарованията от липсата на свобода, наследени от предишните животи, все още не са утихнали, да избягвате да сключвате договори. Да си изберете занаят, в който непрестанно да се намирате в контакт с различни хора: търговски пътник, откривател, гид в туризма, амбулантен търговец, пътуващ лектор, репортер, работещ по собствени разследвания. Що се отнася до брака, сключете го с жена, която ще уважава Вашата независимост.

* Воден от изключително силния си витален инстинкт, Вие притежавате изключителна сила да вършите както добро, така и зло. С какво сте се занимавали в предишните си животи? Можем да сме сигурни, че сте натрупали богат сексуален опит. И сте преживели какво ли не сред престъпните среди. Вие сте "видял много" и затова прекрасно познавате тайните местенца на човешката душа. Възползвали сте се за лични облаги от силата на парите и сте манипулирали хората, за да задоволите личната си жажда за власт. Колкото повече е нараствала властта Ви, толкова по-негативно е ставало Вашето поведение. Като сте изкривявали за своя изгода най-висшите духовни ценности, сте злоупотребявали с чуждата вяра.
Така сте довеждали до насилствен край своите начинания и любовни връзки. Но днес притежавате могъщи средства, с които да промените насоката на своето развитие.

* Някои влияния от хороскопа върху здравето, които биха Ви насочили към най-вероятните функционални смущения или евентуални заболявания на органи:
Предразположен сте към заболявания на артериалната система. Съществува опасност от ишиас, коксит, лумбаго, белодробен емфизем, хиперемия на белия дроб, хиперестезия, невралгии, липоми, гранулации, гонагра.
Вие имате бърз метаболизъм, при който се образуват много шлаки и отпадъчни вещества. Оттам и предиспозициите към ревматизъм, подагра, артрит, възпаления на ставите, ишиас и невралгии. Особено застрашена е тазобедрената става. Освен това е застрашена и цялата нервна система, която трябва да бъде щадена. Белите дробове са постоянно изложени на опасност! Съществува и една почти фатална предопределеност – много често страдате от спортни травми и злополуки. Затова не би трябвало да е опасни спортове като езда, ски, хокей, футбол и пр. Много често търпите и ловни злополуки!
Простудните заболявания са особено опасни, защото от една страна могат да доведат до ревматични и ставни болки, а от друга - до белодробни заболявания. Алкохолът е също така постоянен източник на опасности, защото и той може да "взриви" ревматизма.
Алопатичните методи на лечение не винаги дават оптимални резултати, затова е препоръчително да се търси помощта и на иглотерапията, хомеопатията и аюрведа. Водните процедури Ви се отразяват чудесно.
Налице са предиспозиции към ангина, възпаление на гърлото и сливиците; застрашени са гръклянът и щитовидната жлеза. Има опасност от полипи, хемороиди, заболявания на половите органи, отделителната система - цистит, затруднено уриниране, сърцето и кожата.

* * *

Предложеното изложение в хороскопа се отнася за мигът на раждане, за звездния код на индивида. В астрологичната карта на всеки индивид има две-три напрегнати констелации, които в различни периоди възпрепятстват желанията и предизвикват различни по степен душевни или физически страдания, т.е. напомнят за несъвършенството на човека. Но има също и три-четири астроточки, които винаги се проявяват като негово съдбовно спасение и подтик за духовна израстване.
Анализите и тълкуванията – понякога стресови, обикновено не засягат цялостно личността и взаимоотношенията й с околната среда. Повечето от астрологичните констелации са преживени и проработени в различна степен от Вас ( проявена е свободната воля ) и при по-високо ментално ниво те би трябвало да се възприемат селективно за определени периоди от живота.
Неповторимостта отличава всеки от нас и естествено трябва да дава смисъл на собственото ни съществуване. Защото “истинското значение е не какво очакваме от живота, а какво животът очаква от нас”.

Прилагам Ви графично изображение на Вашата натална карта и тълкувания на седемте годишни периоди за всяка Ваша лична година.