9 Юни 2023
Вход
Регистрация
Хороскопи
Дневен
Седмичен
Месечен
Рождени данни
Статии
Партньори
за сайта
речник
Методология
Контакт
Запознанства

Прогресии на Венера

Изпратил: Румяна Кожухарова

Прогресивна Венера има отношение към любов, секс, връзки, брак, финанси. Поява на деца, раждане на деца. Венера в тригон, секстил, съвпад – благополучие и процъфтяване. Венера може дълго време да бъде без аспект, но щом се задейства фактор възраст започва да играе голяма роля. При младите хора любов, при възрастните хора може да даде финанси и благополучие.
Много често аспектите на прогр. Венера с прогр. планети дават по-ярки събития. По съществените събития са с прогресивен Марс, Сатурн, Нептун, Плутон. ТЪЛКУВАМЕ ВИНАГИ СПРЯМО ПРОГРЕСИВНАТА КАРТА.
Аспектите към наталните планети се тълкуват в рождената карта.
Силните емоционални връзки са на квадрат и опозиция на Венера. На първо място е съвпада - силен и мощен аспект. Изключителни отношения за дълъг период от време. Може да завършат с брак. Важни са и върховете на домовете. На второ място е квадратурата, на трето място е опозицията, силен е и квинконса – 150 градуса.
Венера в съвпад с върха на 12 дом – тайна любов, извънбрачни връзки или изолация, липса на връзки, самота, траур, любовна мъка.
Венера в съвпад с 1 – ви дом – любов.
Венера в съвпад с 8 дом - траур, емоционална тъга, силно чувство за загуба.
Венера в съвпад с върха на 6 дом – не дава любов.
Венера в 3, 5, 11 дом – връзки, контакти.

Кармични аспекти - 100 градуса, 80 градуса, 40 градуса, 20 градуса. Бързо възникнала любов от пръв поглед. Венера в кармичен аспект с Марс, Плутон, Нептун, Уран, Луна. Винаги, когато Венера аспектира се случва нещо в любовта. При кармичните аспекти – 100 и 40 градуса – емоционална енергия, силни чувства, ситуацията се развива много бързо, риск. Любов възникнала на кармичен аспект е краткотрайна. ДАВА КРИЗА В СТАБИЛНИТЕ ОТНОШЕНИЯ. Загубваш стабилноста си. Венера на 100 градуса от Уран и Нептун – тайни извънбрачни връзки, които никога не завършват добре. Нещо като филма „ Фатално привличане” с Майкъл Дъглас и Глен Клоуз.
Дисхармоничните аспекти дават силно изживяване. Характерът на аспекта показва как ще се развие връзката.
При квадратура – интензивна, шеметна връзка. Страст, афект, продължително напрежение, силно напрежение, силна любов и омраза, непоследователни отношения. Отчуждаване, несигурност. Условия на непрекъснат конфликт. Отрицателно въздействие на средата. Връзка с несвободен човек в условия на стрес.
При опозиция силни чувства, но има и раздяла и противопоставяне. Скандали, противопоставяне, компрометиращи отношения, раздухва се историята, компрометиране, непредпазливост. Големи различия, но раздялата е по – лесна отколкото при квадратурата.
АСПЕКТИ НА ВЕНЕРА

1. ПРОГР. ВЕНЕРА в съвпад с нат. Слънце – винаги любов, харесване, брак, хармония, радост.
2. ПРОГР. Венера и Меркурий – дава възможност хората да правят нещо заедно, полезно е да учиш, да се развиваш. Любов със съученици, състуденти. Взаимоотношения с по – млад партньор. Ученическа любов, любов по време на пътуване. Продължителен аспект при прогресии и помага за всички дейности свързани с тези планети – занимания с литература, дипломация, търговия, изкуство, общуване. Наблюдава се и по време на раждане на брат и сестра. По – благоприятни условия за живот. Отключва и развива изкуствата.
3. ПРОГР. ВЕНЕРА в квадрат с Меркурий – разлика в интелектуалния статус, различия във възпитанието, манталитета. Пречи на деловата и практична дейност, гафове и лекомислие.
4. ПРОГР. ВЕНЕРА в съвпад с Меркурий – краткотрайно ново приятелство, запознанство. Изважда родения от изолация. Делова умствена активност, взаимоотношения като приятели. Популярност, известност, радио, телевизия.
5. ПРОГР. ВЕНЕРА в творчески аспекти – 36, 72 градуса дават лично развитие и ако има и комбинация с хармоничен аспект.
6. ПРОГР. ВЕНЕРА се възвръща на собственото си място – до минута и секунди е винаги любов. Освобождаване от комплексите. Това се случва, когато човек се ражда с ретроградна Венера и в един момент тя става директна и достига рожденото си място.
7. ПРИ ПРОГР. ВЕНЕРА полусекстила работи по сила като секстила. Например Венера в Близнаци на 5 градуса и Венера в Рак на 5 градуса.
8. ПРОГР. ВЕНЕРА и МАРС – Когато Венера се движи към Марс – ситуацията е по – любовна, а когато Марс се движи към Венера е по сексуална. Важен е знака в който се образува съвпада.
В Дева – резерви
В Козирог – Марс е силен в Козирог – секс без сантименти
В Рак, Риби, Скорпион –много силни влечения. В Скорпион – хиперсексуалност.
9. ВЕНЕРА в секстил, тригон с МАРС – благоприятен период за любов и интимност. Узряват, разцъфтяват отношения, развиват се. Стимулира инстинктите, сериозни отношения, сигурност.
10. ВЕНЕРА в квадрат и опозиция с МАРС – силна ревност, силни желания, скандали. Компрометиране във връзката. При опозиция клевети и интриги.
11. ВЕНЕРА И МАРС в домовете на болестите – инфекция, неразположение, хормонален дисбаланс, болест.
12. ВЕНЕРА И ЮПИТЕР – материални аспекти, дават плодовитост при жените, благоденствие. Съвпад, тригон, секстил – хармонизират живота.
13. ПРОГР. ВЕНЕРА И ЮПИТЕР в квадрат и опозиция – финансови загуби, разочарования, силна екстравагантност, големи разходи, лигавене, глезене. Прекаляване със забавления. Прекалени очаквания. Може да развали напълно нормални и прилични отношения. При такъв аспект не трябва да се става гарант за кредит, заем.
14. ПРОГР. ВЕНЕРА и САТУРН – най – проблематичните прогресии – за възрастни хора, мъже, жени, ангажирани хора. Не заемаш място в живота на другия.
15. ПРОГР. ВЕНЕРА в съвпад със САТУРН – ограничава чувствата, отношенията се развиват трудно. Отношения на разстояние. Въздържание и самоконтрол, самота, липса на емоции. При по – възрастни хора този съвпад може да даде регулярни доходи.
16. ПРОГР. ВЕНЕРА в квадратура със САТУРН – труден аспект за личния живот. Липса на любов и взаимност в брака. Пример : Сатурн на 7 градуса в Дева – натален и Сатурн на 9 градуса в Дева прогресивен. Венера прогресивна идва от ретроградно движение и е на 7 градуса в Стрелец – това положение се запазва 10 дни, което е равно на 10 години. Неприятно положение за сексуалния живот на жената. Стерилитет при жени, простата при мъжете. Липса на пари и задлъжняване.
17. ПРОГР. ВЕНЕРА в кармичен аспект със Сатурн – пренебрежение, подигравка, страдание в любовта. Човек се чувства унижен и пренебрегнат.
18. ПРОГР. ВЕНЕРА в тригон и секстил със САТУРН – водят към брак, сигурни, стабилни отношения, финансова стабилизиция и добре работи при хора на изкуството, архитекти, дизайнери.
19. ПРОГР. ВЕНЕРА в съвпад, секстил и тригон с Уран – извънбрачни, успоредни с нормалната връзка отношения. Желание за експеримент. Интересен привлекателен външен вид. Интересен стил на обличане. Екстравагантни предпочитания, вкусове. Може да се създаде шедьовър в изкуството. Ново увлечение, любов. При Венера и Уран не винаги е водещо сексуалното привличане и може да има привличане на ниво интереси.
20. ПРОГР. ВЕНЕРА в квадрат и опозиция с Уран – опасност от сериозна раздяла завинаги. Критично време за личния живот на човека. Неблагоприятни последици. Ефекта е неблагоприятен – свобода, независимост, нетърпимост, критика, някаква безумие. Пак има привличане на ниво интереси и не е водещо сексуалното привличане, флирт. Може човек да стане хомосексуален. Действа по – тежко от Сатурн. неприятните изживявания са по – силни. Нестабилен период за личния живот. Трудно се възстановява човек след такъв аспект.
21. ПРОГР. ВЕНЕРА в съвпад с Нептун – романтика, платонична любов, мечтаене, оглупяване, неподходящи връзки, илюзии. Спокойно протичат отношенията – без сътресения. Може да съдейства за изява на таланти в изкуство, музика, рисуване.
22. ПРОГР. ВЕНЕРА в квадрат и опозиция с Нептун - влюбеност, омагьосване, в мъгла, в унес. Привличане, виртуална любов. Връзка, която те компрометира и излага. Силна чувствителност и най – дребните реакции се изживяват.
23. ПРОГР. ВЕНЕРА в секстил и тригон с Нептун – повече изкуство, нюх към сделки, финанси не толкова любов.
24. ПРОГР. ВЕНЕРА в съвпад, квадрат и опозиция с Плутон – емоционални драми, трагедии. Смърт на любим човек, трагедия, траур, /когато са засегнати 8, 12, 7 дом/ мъчителна раздяла в отношения. невъзможни отношения, непоносима болка. Силни и интензивни чувства. Страстни и комплексирани отношения. Риск и фатална привлекателност. При съвпад може да има и големи пари, силен аспект за пари. Трансформация в личните отношения и живота. Насилие, агресивност при квадрат и опозиция, хиперсексуалност, хиперобсебване. Не харесваш външния си вид. Вулгарност на сцена, въздействие върху публиката, чалга. Плутон силно въздейства върху големи маси от хора.
25. ПРОГР. ВЕНЕРА в секстил и тригон с Плутон – силно емоционално въвличане, отдаване на идея, кауза. Желание да притежаваш власт, контрол върху другия човек. Невероятни страсти. Финанси и власт, издигане по линия на обществото. Силен финансов аспект. Силно повлиява обществения и личен живот. Отключва големи възможности. Здравето процъфтява, плодовитост. Физически операции, пластични операции.